Scoring

De huurprijs van uw woning wordt in eerste instantie altijd berekend op basis van het woningwaarderingsstelsel. Er zijn in Nederland een aantal regels waar u rekening mee dient te houden op het moment dat u uw woning wilt gaan verhuren. De woning moet namelijk een minimaal aantal punten krijgen door het puntensysteem van de overheid voordat u zelf mag bepalen welke huurprijs u vraagt. Voldoet uw woning niet aan dit aantal punten dan behoort uw woning niet tot de vrije sector en wordt de maximale huurprijs vastgesteld door de puntentelling. 

Het is zeer belangrijk dat u exact weet wat u voor uw woning mag vragen. Uit voorzorg adviseren wij al onze verhuurders om eerst een uitgebreide puntentelling op uw woning te laten uitvoeren. Omdat elke situatie en ook elke woning verschillend is komt er een specialist bij u langs om de woning op te meten en te bekijken welke voorzieningen er in de woning aanwezig zijn die punten opleveren. Op basis van deze gegevens wordt de maximale huurprijs bepaald. 

Blijkt uit de puntentelling dat uw woning in de vrije sector valt dan bent u niet gebonden aan een maximale huurprijs. Vaak kunnen wij u tijdens het kennismakingsgesprek in de woning al aangeven of het bij uw woning noodzakelijk of verstandig is om een puntentelling te laten uitvoeren. 

Een puntentelling inclusief energie index van uw woning laten maken kost u € 225,- inclusief 21% BTW, dit is een kleine investering in verhouding tot de problemen die het kan opleveren. 

Neem contact op