Huurinformatie

Bij de zoektocht naar een nieuwe huurwoning komt veel kijken en er is veel informatie over terug te vinden op het internet. Onderstaand een aantal tips waar u op kunt letten bij het zoeken en bezichtigen van een huurwoning.

Budget

Bij de zoektocht naar een nieuwe woning heeft u natuurlijk vooraf een bepaald budget in gedachte. Buiten de kale huurprijs zijn er nog een aantal andere kosten die de uiteindelijke maandelijke huurprijs bepalen. Denk bijvoorbeeld eens aan de kosten voor gas, water, electra, tv, internet en bellen. Deze kosten evenals de jaarlijkse gemeentelijke belastingen en bepaalde verzekeringen zijn vaak niet inbegrepen in de huurprijs. Kijk daarom altijd goed welke zaken wel en niet inbegrepen zijn in de huurprijs. Probeer een goed beeld te krijgen van de bijkomende kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan en goed weet wat je in totaal voor je nieuwe woning zal gaan betalen.

Woonomgeving

Meestal heeft u al veel informatie over de omgeving waar u wilt gaan wonen. De woonomgeving is 1 van de belangrijkste aspecten voor de keus van een bepaalde woning. Ten eerste is het voor veel huurders van belang dat de woning een goede geografische ligging heeft wat betreft de afstand naar het werk, hobby's, familie en vrienden. Daarnaast is ook de sociale ligging een belangrijk aspect. Denk dan bijvoorbeeld aan de leefomgeving en samenstelling van de buurt, zijn er veel gezinnen of veel jongeren? Zijn er veel inbraken of is er weinig criminaliteit? Kunt u veilig over straat lopen en ziet u uzelf in deze buurt wonen? Allemaal zaken om rekening mee te houden bij de keuze van een nieuwe woning!

De woning

Zodra het budget en de woonomgeving zijn gekozen is het uiteraard tijd om binnen die buurt en dat budget de juiste woning te vinden. Het is hierbij van belang dat je een goed beeld hebt van de woonsituatie. de gezinssamenstelling en de gewenste oppervlakte zijn van groot belang, met 5 personen ga je natuurlijk geen woning met 2 slaapkamers huren. Bekijk dus van te voren goed met hoeveel personen je van plan bent een woning te gaan huren en bespreek samen duidelijk je wensen. De oppervlakte, het aantal slaapkamers, de staat van de keuken en het sanitair en de verdere staat van de woning zijn de zaken die het zwaarst meetellen. Moet u bijvoorbeeld nog veel aan de woning klussen of is het een gerenoveerde woning waar u zo kunt intrekken? Dit zijn allemaal factoren die u mee kunt nemen in de beslissing!

Neem contact op